My CMS

E-DUTEKA na Korčuli

Korcula 2

Korcula 5Udruge Dubrovačka naranča i Udruga Chrobatia jučer su, u suorganizaciji s KOROM – Korčulanskom razvojnom agencijom za lokalni razvoj i poslovne usluge i programom STEP održale radionicu Dobro upravljanje i financijsko poslovanje u neprofitnom sektoru. Radionica je održana u Centru civilnog društva na Korčuli.

Ana Cvjetković, predsjednica udruge Dubrovačka naranča i voditeljica ureda DEŠE-Dubrovnik pojašnjavala je kako provesti izmjene koje zahtjevaju novi Zakon o udrugama i Zakon o financijskom poslovanju i računovodstvu neprofitnih organizacija. Predstavila je primjere dobre prakse kao i greške s kojima se susretala u svom dugogodišnjem radu u neprofitnom sektoru.

Naime, iako novim zakonima Vlada nastoji uvesti red u neprofitni sektor, često se pokaže da zbog nedorečenosti zakona, odnosno različitih tumačenja istog zakona od strane različitih institucija, ljudi koji rade Korcula 2ili volontiraju u udrugama ne znaju što trebaju činiti. Knjigovodstveni servisi u manjim sredinama ne pronalaze interes u dodatnoj obuci svojih zaposlenika za ovu vrstu poslovanja te su udrugaši uglavnom prepušteni sami. To je i razlog zbog kojeg se edukacije u projektu E-DUTEKA velikim dijelom bave upravo ovom tematikom.

Radionice su održane u sklopu projekta E-DUTEKAjačanje  kapaciteta OCD-a Dubrovačko-neretvanske županije koji sufinanciraju Europski socijalni fond i Ured za udruge Vlade RH temeljem natječaja Mikro projekti podrške inovativnim aktivnostima malih organizacija civilnoga društva za lokalni razvoj kroz Operativni program Razvoj ljudskih potencijala.

 

Korcula 1

Korcula 4

Korcula 3